Telefonum Neden Isınıyor?

Telefonum Neden Isınıyor?

Telefonum Neden Isınıyor?

Telefonum Neden Isınıyor? Birçok nedeni var. öncelikle nedenlerinden sonra da çözümlerden bahsedeceğiz.

Isınma Nedenleri

Farklı şarj aletleriyle şarj etmeye çalışmak. Yani kendi orijinal şarjıyla şarj etmemek büyük bir etkendir. Çünkü kutusunda çıkan şarjın belli bir enerji iletme gücü var.

Kapsama alanında Wİ-Fİ açık olması. Böyle bir durumda Wi-Fİ sürekli arama yapacağından bataryanın enerji kaybetmesine neden olmaktadır. Bu da bir şeyin sürekli çalışmasından ısınma meydana gelmektedir.

Yüksek işlemci gücü gerektiren bir uygulama çalıştırmak cihaza aşırı yük binmesine ve bu nedenle cep telefonunun ısınmasına yol açmaktadır. Yani RAM gücü örnek 1 GB ise 2-3 GB oyunlu oyun oynamaya çalışmak. Buda telefonun ısınmasına sebebiyet vermektedir.

Telefon kılıfları az da olsa ısınma sebebidir. Çünkü hem havasız bırakıyor hem de doğal bir ısı kaynağı olmaktadır.

Açık olan uygulamalar da ısınmaya sebebiyet vermektedir. Gün içerisinde kullanmadığımız ve kapatmadığımız uygulamalar, arka planda çalışmaya ve ısınmaya maruz bırakmaktadır.

Şarjdayken telefonu kullanmaya devam etmek. Bir yandan şarj ederken bir yandan telefonu kullanarak şarjı tüketmekte yine bir ısınma şeklidir.

Telefonu geceden sabaha kadar şarjda bırakmak. Az da olsa ısınmasını sağlamaktadır.

Uzun süren telefon görüşmeleri ve görüntülü konuşmalarda ısınma açısından zararlı hareketlerdir.

Isınma nedenlerini derledik, şimdi sıra çözüm yollarını sıralamak.

Isınma nedenlerinin çözümleri

Farklı şarj aletleriyle şarj etmeye çalışmak her ne kadar elimizde olmasa da doğru bir hareket değildir. Çünkü, örneğin başlıkta 1,5 amper, 2,0 amper yada 3,0 amper yazmasına rağmen bu değerlerin altındaki değer ileten şarjla, şarj etmek telefonu yormaktadır.

Kapsama alanında Wİ-Fİ açık olması daha önce de bahsettiğim gibi ısınmanın bir nedenidir. Onun için açık unuttuğumuz Wİ-Fİ kapalı olmalı.

Yüksek işlemci gücü gerektiren bir uygulama çalıştırmak zararlı bir harekettir ve bu hareketten kaçınmamız gerekmektedir. Bu bir insanın kaldıracağı yükün bir kaçını yüklemek gibi bir durumdur. Haliyle fazladan yüklenen yükle insan ne dik durabilir ne de normal yürüyemez. Telefonda aynı şekilde doğru çalışmadığından ısınacaktır.

Telefon kılıfları hem havasız bırakıyor hem de doğal bir ısı kaynağı olmaktadır.

Şarjdayken telefonu kullanmayı bırakıp, şarj dolduktan sonra kullanmamız daha sağlıklıdır.

Telefonu geceden sabaha kadar şarjda bırakmamak gerek.

Uzun süren telefon görüşmeleri yapmamak gerekir. Çünkü hem ısınmanın önüne geçmiş oluruz hem de fazladan radyasyona maruz kalmamış oluruz.

Bütün bu nedenler ısınmanın yanında bir de bataryaya zarar vereceğinden sizlere bir maliyet açısından da zora sokacaktır. Bu saydığım nedenlerin dışında da ısınma sorunu devam ediyorsa telefonunuzu bir teknik servise göstermeniz gerekir. Böyle bir konuda Kaya GSM sizlere yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA korumasındadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.