Telefonlara Zarar Veren Uygulamalar

Telefonlara Zarar Veren Uygulamalar

Telefonlara Zarar Veren Uygulamalar

Telefonlara Zarar Veren Uygulamalar Fitbit, Uber, Skype, Facebook, AirBnB, BIGO LIVE, Instagram, Tinder, Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Telegram ve dahası.

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcıların bilgilerini tehlikeye sokan uygulamalar ve programlar mevcut. Google tarafından açıklanan listede, akıllı telefon kullanıcıların bilgilerini tehlikeye sokan bu uygulamalar tek tek ortaya çıktı. Bu bağlamda Google milyonlarca telefon kullanıcısını uyardı. Telefondan silinmesi ihtiyaç duyulan uygulamaları açıklayan Google, kullanıcılar için kritik ihtarlarda bulundu. Peki Telefona zarar veren uygulamalar hangisi 2020? Telefona zarar veren programlar hangisi?.

Call Recorder : Telefon görüşmelerinizin kaydını tutan bir uygulamadır. Diğer bir taraftan gizliden gizliye sesinizi üçüncü parti uygulamalarla da paylaşıyor..

Realtime Booster : Telefonunuzu hızlandırdığını iddia ediyor, ancak bilgilerinizi çalmaktan başka bir şey yapmıyor!.

SmartSwipe: Bu uygulama telefonunuza yüklüyse hemen kaldırın; Çünkü kredi kartı bilgilerinizi anında telefondan alıyor..

Kamera

Pro Camera Beauty : Söz de fotoğraflarınıza özel efekt uygulama imkanı sağladığını iddia eden program aslında galerinize erişerek telefonunuzdaki tüm fotoğrafları sizden habersiz alıyor.

Art Effect : Fotoğraflarınıza, rehberinize ve maillerinize kadar erişebilen bir uygulamadır.

Cartoon Art Photo : Fotoğraflarınızı karikatürize ettiğini iddia ederek galerinize erişerek fotoğraflarınızı sizden habersiz alan bir program.

Emoji Camera : Program emojilerin arkasında gizlediği yazılımla tüm fotoğraflarınıza erişerek fotoğraflarınızı sizden habersiz alan bir uygulama…

Art Filter : Fotoğraflara sanatsal dokunuşlar yaparak fotoğrafınızı güzelleştiren bir program gibi görünmektedir. Fakat o kadar da masum bir program değil.
Artistic effect Filter : Programı da fotoğraflarınıza farklı stiller kazandırdığını iddia ederek telefonunuzdan tüm bilgilerinizi sizden habersiz alıyor.
Beauty Camera : Beauty Camera programı da fotoğraflarınıza güzellik kattığını iddia eden bir program.
Selfie Camera Pro : Selfie görüntülerinizi daha renkli hale getirdiğini iddia eden bir uygulama. Ama aslında sizden habersiz bilgilerinizi alıyor.
Wallpapers HD : Wallpapers uygulaması HD duvar kağıdı uygulaması gibi görünse asıl amacı telefon rehberinizi almaktır.
Horizon Beauty Camera : Fotoğraflarınızı bir yandan güzelleştirirken, diğer yandan tek tek alıyor.
Super Camera : Diğer uygulamalardan farklı olan tarafı fotoğraf çekerken daha başarılı görüntüler elde etmenizi sağlayacağını iddia ediyor.
Art Effects for Photo : Fotoğraflarınızı renkli bir hale getiren Art Effects for Photo uygulaması bu kadar masum bir uygulama değil.
Awesome Cartoon Art : Yine fotoğrafları karikatürize eden bir başka uygulama ve evet Awesome Cartoon Art da oldukça tehlikeli bir uygulamadır.
Art Filter Photo.
Art Filter Photo Effects.
Cartoon Effect : Fotoğrafları renklendiren uygulama, fakat pek de göründüğü gibi değil.
Cartoon Art Photo Filter : Fotoğraflara saniyeler içinde sıra dışı bir görünüm kazandıran bir uygulama. Programı’nın asıl amacı; fotoğraflarınızı almak!
Magic Art Filter Photo Editor : Fotoğrafları bir yandan güzelleştirirken, diğer yandan fotoğraflarınızı bir bir alıyor.
Fill Art Photo Editor : Fotoğraflara farklı stiller kazandıran Fill Art Photo Editor, başarılı bir fotoğraf uygulaması gibi. Ama kullanıcıların telefonlarından her şeyini alıyor.

Telefonlara En Çok Zararı Veren Uygulamalar

Akıllı telefonlarda aşırı batarya tüketimi yapan ve kullanım ömrünü azaltan uygulamalar listelendi.

Akıllı telefonlara zarar veren uygulamalar sadece aşırı batarya tüketimine neden olmuyor, aynı zaman kullanım ömrünü de azaltıyor.

Araştırma kapsamında dünya genelinde en popüler 100 uygulama incelendi ve yüzdelik oranlar üzerinden puanlandı.

pCloud tarafından yapılan ‘Akıllı Telefon Katilleri’ isimli araştırmada, telefonlara en çok zararı veren uygulamalar şu şekilde listelendi:

Fitbit – 92%

Verizon – 92%

Uber – 87%

Skype – 87%

Facebook – 82%

AirBnB – 82%

BIGO LIVE – 82%

Instagram – 79%

Tinder – 77%

Bumble – 77%

Snapchat – 77%

WhatsApp – 77%

Zoom – 77%

YouTube – 77%

Booking – 77%

Amazon – 77%

Telegram – 77%

Grindr – 72%

Likee – 72%

LinkedIn – 72%

Daha fazla bilgi için Kaya GSM‘ den bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA korumasındadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.