Hayatımızı Kolaylaştıran Cihazlar

Hayatımızı Kolaylaştıran Cihazlar

Hayatımızı Kolaylaştıran Cihazlar

Hayatımızı Kolaylaştıran Cihazlar başta bluetoothlu cihazlar (kulaklık, mouse, hoparlör vs.) olmak üzere powerbank, selfie çubuğu, telefon tutucu ve kablosuz şarj cihazları hakkında bilgi paylaşımı yapacağız.

Bluetooth nedir?

Bu teknoloji ilk olarak 1994 yılında Ericsson firması tarafından kullanılan Bluetooth, iki cihazın birbiriyle bağlantı kurmasını sağlayan kablosuz bir teknolojidir. Bluetooth temelde radyo frekansları üzerinden iletişim kurulmasına imkân tanır. 24 Ghz hızında iletişim kurulurken, iki cihaz arasındaki mesafenin de 10 metre kadar olması iyi bir performans elde etmektedir. Bluetooth kullanılarak yapılan veri aktarım hızı cihazların kapasitesine göre 1 Mbps ile 721 Mbps arasında değişiklik gösterir.

Günümüzde Bluetooth teknolojisinin en yaygın olarak kullanıldığı alanlar akıllı telefonlar, tabletler mouse, hoparlör ve kulaklık çeşitleridir. Bluetooth teknolojisinin özelliklerini taşıyan bu cihazlar sayesinde veriler kabloya ihtiyaç duyulmadan kolaylıkla bilgisayara aktarılabilmektedir. Bunun dışında pek çok alanda bluetooth kullanılmaktadır.

Bu alanlar ise şu şekildedir

Bluetooth Mouse ve Klavye

Günümüzde bluetooth teknolojisi sayesinde kabloya ihtiyaç duyulmadan mouse ile klavye bilgisayara kolaylıkla bağlanmaktadır.

Bluetooth Hoparlörler

Kablosuz olarak akıllı telefon veya tablete bağlanarak müzik vericisine bağlanan hoparlör sistemleridir.

Bluetooth Kulaklık

Bluetooth kulaklıklar kablosuz olarak çalışır. Kablosuz bir şekilde müziğin aktarıldığı cihaza kolayca bağlanmaktadır.

Satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler

1.Bağlantı Yapacağınız Cihazın Bluetooth Özelliği Olup Olmadığından Emin Olun.

2.Aldığınız Bluetooth Kulaklığın Ses Çıkış Özelliklerini Kontrol Edin.

3.Satın Almak İstediğiniz Bluetooth Kulaklığın Tasarımını Kullanacağınız Duruma Göre Seçin.

4. Su Geçirmezlik Özelliğini Mutlaka Kontrol Edin.

5. Satın Alacağınız Bluetooth Kulaklığın Pil Ömrünü Kontrol Edin.

Nasıl bağlanır?

Kulaklık örneğinden yola çıkacak olursak, Öncelikle kulaklığı şarj etmemiz gerekmektedir. Sonra açma tuşuna basılıp tutp eşleşme moduna geçirmemiz gerek. Daha sonra telefonun bluetooth bölümünü açıp, kulaklığı bulduktan sonra seçmeliyiz.

Powerbank Nedir?

Taşınabilir şarj ünitesi (powerbank), birden fazla kullanım için tekrar tekrar şarj edilebilen, yeniden kullanılabilir bir pildir. Power Bank, birden fazla kullanım için tekrar tekrar şarj edilebilen, yeniden kullanılabilir bir pildir. Power Bank şarj cihazı sayesinde cep telefonu, tablet, PC ve daha birçok elektronik aygıtı her an, her yerde şarj edebileceksiniz.

Powerbank Çeşitleri Nelerdir?

Halk dilinde binlik, beş binlik, on binlik ve yirmi binlik olarak adlandırılmaktadır. Fakat binlik diye bahsedilen aslında şarj etme kapasitesidir. Yani mAh değeri. İlk olarak 1000 mAh değere sahiptiler. Sonra kullandığımız teknoloji ilerledikçe kullandığımız uygulama ve telefonun bataryası yetmeyince buna çare olarak powerbank üretilmiştir. Günümüzde en az 5000 mAh ve 20000 mAh arası cihazlar kullanılmaktadır. Kapasite çoğaldıkça hem tasarım hem de ağırlık sorun olmaktadır. Bundan dolayı en ideali 10000 mAh kapasitelidir.

Selfie Çubuğu

Selfie çubuğu, kol mesafesinin ötesinden akıllı telefon veya fotoğraf makinesi ile selfie çekmek için kullanılan bir monopod. Genellikle uzayabilir olan metal çubukların bir ucunda tutacak, diğer ucunda telefonu sabit tutmaya yarayan kıskaç bulunmaktadır.

İlk selfie çubuğu 1980’lerde Hiroşi Ueda tarafından icat edildi. Ueda o zaman Minolta fotoğraf makinesi şirketinde çalışıyordu ve meraklı bir fotoğrafçıydı.

Diğer mucit Kanadalı oyuncak ve cihaz mucidi Wayne Fromm.

Telefon Tutucu

Hayatımızı kolaylaştıran cihazlar serisinin bir diğer ürünü de telefon tutucuları. Daha başka modeller ise ahşap masa üstü modeli, arabalar için tutmalı yada yapışkan ve mıknatıslı modelleri ve mandallı uzun model ki bence en kullanışlı olan modeldir.

Kablosuz Şarj Cihazı

Kablosuz Şarj teknolojisi indüksiyon yoluyla şarj etmeye imkan tanıyan bir teknolojidir. Enerjiyi kablosuz gönderen ünite içinde yüksek manyetik alan yaratılır ve bu alan içinde oluşturulan enerji, alıcı yani cep telefonundaki entegre devrelerde yer alan bobinler yoluyla elektriğe çevrilerek bataryayı şarj etmektedir. Şarj edilecek elektronik cihaz şarj standı üzerine konulduğunda şarj işlemi başlamaktadır. Şarj mesafesi yok denecek kadar azdır (ortalama 3-10 mm).
En büyük avantajı sokete şarj kablosunu takmamaktır. En nihayetinde soket arızasının önüne geçmektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA korumasındadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.